آخرین اخبار
کد مطلب: 92028
اولين شب جمعه ماه پربرکت رجب؛
آيا ليله الرغائب «شب آرزوهاست»؟/ وعده‌هاي شيرين پيامبر(ص) در يک شب روحاني
اعمال «لیله الرغائب»
تاریخ انتشار : 1394/02/03 09:09:44
نمایش : 2898
آنطور که در وسائل الشيعه (ج ۵، ص ۲۳۳) از پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله نقل شده در ليلة الرغائب وقتي يک سوم از شب گذشت، هيچ فرشته‎اي در آسمان و زمين نمي‎ماند مگر آنکه در کعبه و اطراف آن جمع مي‎شوند و خداي سبحان به آنها مي‎فرمايد: هرچه مي‎خواهيد از من درخواست کنيد. فرشتگان عرضه مي‎دارند: حاجت ما اين است که از روزه‎داران رجب درگذري. خداي سبحان مي‎فرمايد: اين کار را انجام دادم.
به گزارش سلام لردگان به نقل از جهان نيوز، پنج‎شنبه، سوم ارديبهشت ماه مصادف با اولين شب جمعه ماه پربرکت رجب (ليلة الرغائب) نام دارد. اين نام طبق روايت رسول اعظم صلي الله عليه و آله از سوي فرشتگان بر اين شب نهاده شده است. (وسائل الشيعه، ج ۵، ص ۲۳۲)

برخلاف آنچه در ميان مردم متداول است، ليلة الرغائب به معني (شب آرزوها) نيست بلکه ترجمه آن يا (شب گرايش‌ها و رغبت‌ها) و يا (شب عطاء کثير خداوند سبحان) است.

رغائب جمع رغيبة به معني عطاء کثير است و در اين شب به مؤمنين وعده داده شده تا گناهان آنها آمرزيده شود و لاجرم با بخشش گناهان زمينه استجابت دعا به نحو بديهي فراهم مي‎شود.

چه بسا مردم به دليل فراهم بودن زمينه استجابت دعا اين شب را در ميان خود به (شب آرزوها) مي‎شناسند. (التحقيق، ماده رغب)


براي اين شب اعمالي از جمله نماز اولين شب جمعه ماه رجب (پس از روزه پنج‎شنبه) در روايت شريف پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله نقل شده که بدين شرح است :

روز پنج‎شنبه اول ماه رجب (۳ ارديبهشت) را روزه گرفته و سپس شب جمعه مابين نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز (هر دو رکعت به يک سلام) مي‎خوانيم. در هر رکعت يک بار سوره حمد، سه بار سوره قدر (انا انزلناه في ليلة القدر) و دوازده بار سوره توحيد (قل هو الله احد) مي‎خوانيم.

وقتي تمام شد هفتاد بار مي‎گوييم : اللهم صلّ علي محمد و علي آله و سپس به سجده رفته و هفتار بار در سجده مي‎گوييم : سبّوح قدوس ربُّ الملائکة و الرّوح، سر از سجده برداشته يک بار مي‎گوييم : ربّ اغفر و ارحَم و تجاوَز عَمّا تعلم انّک اَنتَ العليُّ الاعظم، دوباره به سجده رفته و همان که در سجده اول گفته شد را هفتاد بار مي‎گوييم و حاجت خود را از خداي سبحان مي‎خواهيم و ان شاء الله تعالي برآورده مي‎شود. (بحارالانوار، ج ۹۸، ص ۳۹۶ - وسائل الشيعه، ج ۵، ص ۲۳۲)

وعده بزرگ به مومنان در «ليله الرغائب»

 وعده بزرگ به مؤمنان در اين شب آن است که از پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله نقل شده که فرمود: قسم به کسي که جانم در دست اوست، هيچ بنده‎اي اين نماز را بجا نمي‎آورد مگر اينکه خداوند سبحان گناهان او را مي‎بخشد گرچه گناهان او مثل کف دريا و به عدد شن‎ها و به سنگيني کوه‎ها و به تعداد برگ درختان باشد و روز قيامت هفتصد نفر از خويشان خود را که سزاوار آتش باشند شفاعت مي‎کند و در شب اول قبر هم خداي سبحان ثواب نماز را به بهترين صورت با روي گشاده و خندان و زبان فصيح براي او مي‎فرستد که مي‎گويد: اي حبيب من. مژده بده از هر سختي نجات يافتي. او مي‎پرسد : تو کيستي؟ من رويي بهتر از روي تو نديده و بويي از تو خوش‎تر به مشامم نرسيده است. جواب مي‎دهد : اي حبيب من، ثواب نمازي هستم که در فلان شب، فلان منطقه، فلان ماه و فلان سال بجا آوردي، حالا امشب (شب اول قبر) آمده‎ام تا حق تو را ادا کنم، مونس تنهايي تو باشم و وحشت تو را از بين ببرم و زماني که در صور دميده مي‎شود در قيامت بر سرت سايه افکنم. (بحارالانوار، ج ۹۸، ص ۳۹۶)

آنطور که در وسائل الشيعه (ج ۵، ص ۲۳۳) از پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله نقل شده در ليلة الرغائب وقتي يک سوم از شب گذشت، هيچ فرشته‎اي در آسمان و زمين نمي‎ماند مگر آنکه در کعبه و اطراف آن جمع مي‎شوند و خداي سبحان به آنها مي‎فرمايد: هرچه مي‎خواهيد از من درخواست کنيد. فرشتگان عرضه مي‎دارند: حاجت ما اين است که از روزه‎داران رجب درگذري. خداي سبحان مي‎فرمايد: اين کار را انجام دادم.

(براستي چه چيزي از اين بهتر و چه پاداشي از اين بالاتر که انسان در اين شب به معبود خود گرايش يابد و خود را وقف عبادت نمايد تا هم مشمول مغفرت و هم شايسته استجابت حاجاتش و در رأس همه حاجات، فرج امام زمان عليه السلام گردد. اميد که همه ما توفيق عبادت در ماه رجب بخصوص در ليلة الرغائب داشته باشيم و از مغفرت واسعه الهي بهره‎مند گرديم.)
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس